,

Συμβουλές πριν την αγορά κουφωμάτων αλουμινίου

Συμβουλές πριν την αγορά κουφωμάτων αλουμινίου

Κουφώματα αλουμινίου συμβουλές και πληροφορίες με στόχο την καλύτερη ενημέρωση όσων σκοπεύουν να προχωρήσουν στην αγορά κουφωμάτων.

Κουφώματα αλουμινίου συμβουλές και πληροφορίες

Κάποιοι λένε θέλω να βάλω κουφώματα αλουμινίου Europa κάποιοι άλλοι θέλουν κουφώματα αλουμινίου alumil etem και πάει λέγοντας. Στην πραγματικότητα ακόμη και το κορυφαίο σύστημα κουφωμάτων μπορεί να αποδειχθεί κακό η ανεπαρκές , σε περίπτωση που η κατασκευή και η τοποθέτησή του δε γίνουν σωστά. Γι’ αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντική η επιλογή του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου. Η kataskevastikh σας δίνει κάποιες συμβουλές πριν επιλέξετε τον κατασκευαστή των κουφωμάτων σας.

1 Πιστοποιημένος κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου

Κάθε βιομηχανία παραγωγής προφίλ αλουμινίου ( π.χ.alumil) πιστοποιεί και εξουσιοδοτεί συγκεκριμένους κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου (που είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με όσους μπορείτε να τα προμηθευτείτε ) για την κατασκευή των ολοκληρωμένων πλέον συστημάτων της.
Οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου ενημερώνονται συνεχώς για τα νέα προϊόντα της εταιρείας, αλλά και τον σωστό τρόπο παραγωγής των κουφωμάτων αλουμινίου. Επιπλέον, επιλέγοντας κάποιον πιστοποιημένο κατασκευαστή ξέρετε ότι οι εταιρείες που προμηθεύουν τα κουφώματα αλουμινίου τους κάνουν συχνούς ελέγχους τυχαία σε δουλειές ολοκληρωμένες για τυχόν κατασκευαστικά λάθη.

τα κουφώματα αλουμινίου
τα κουφώματα αλουμινίου

2 Πώς να προστατευτείτε από ελαττωματικά προϊόντα

Συμβαίνει πολλές φορές, οι τυχαίοι κατασκευαστές κουφωμάτων αλουμινίου, για να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν το κέρδος τους αλλά και να για να κάνουν ελκυστικότερες τις προσφορές τους, (χαμηλότερες τιμές ) χρησιμοποιούν εξαρτήματα ( γωνίες, λάστιχα, ράουλα, κλειδαριές, φυλλαράκια πατζουριού κλπ.) εμπορίου. Αυτά τα εξαρτήματα είναι ακατάλληλα, καθώς μειώνουν τους συντελεστές θερμομόνωσης αλλά και στεγανότητας του κουφώματος αλλά και μερικές φορές μπορούν να αποβούν και επικίνδυνα ως προς τον χρηστή. Εσεις όμως, δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις να διαπιστώσετε όλα τα παραπάνω. Γι’ αυτό, ζητήστε να μάθετε ποια εξαρτήματα θα χρησιμοποιηθούν και αν είναι αυτά που συστήνουν οι εταιρείες τότε είστε σε καλό δρόμο, εάν όχι τότε πρέπει να κοιτάξετε και κάπου αλλού και να μην σας δελεάσει η τιμή γιατί είναι κάτι το όποιο στην πραγματικότητα θα αποδεδειχθεί σε βάθος χρόνου πιο ακριβό.

3 Διαφορές στις προσφορές κουφωμάτων αλουμινίου

Μία οικονομική προσφορά κουφωμάτων αλουμινίου συνήθως αναγράφει την Εταιρεία όπως και τη σειρά (π.χ. ανοιγόμενο κούφωμα etem e45). Πολλοί ιδιώτες πιστεύουν ότι αναγράφοντας αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι καλυμμένοι τεχνικά για το τι θα παραλάβουν τελικά και μπορούν να συγκρίνουν δύο όμοιες προσφορές κουφωμάτων. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να αξιολογήσει και να συγκρίνει κάποιος δύο προσφορές κουφωμάτων αλουμινίου. Μία μπαλκονόπορτα ή παράθυρο (πχ Europa 5000 , Alumil 9400) μπορεί να κατασκευαστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που επηρεάζουν την εμφάνιση, την απόδοση , τη λειτουργικότητα αλλά και την τιμή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα ανοιγόμενο κούφωμα μπορεί να δεχθεί τρεις τύπους ελαστικών (αφρώδη λάστιχα, νυχάκι, φούσκες), δυο είδη μηχανισμών κλεισίματος (απλούς η με περιμετρικά κλειδώματα ) αλλά και πολλές μάρκες (Roto, GU, Giesse). Επίσης, μπορεί να κατασκευαστεί με ίσιο ή μπόμπε πηχάκι που αλλάζει την εμφάνιση του, με σύρτες ή χειρολαβή 2ου φύλλου (στο φύλλο χωρίς χερούλι). Όλα αυτά επηρεάζουν την χρήση του άλλα και την ασφάλεια. Ακόμα, στις προσφορές και στις τιμές κουφωμάτων αλουμινίου έχουμε παρατηρήσει ότι δεν αναγράφεται αν περιλαμβάνουν ανακλήσεις, χερούλια στις πόρτες, είδος οδηγών συρόμενων κλπ.
Ο πιο σίγουρος τρόπος για να τα διαπιστώσετε όλα αυτά είναι να επισκεφτείτε τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου που θα συνεργαστείτε και να ζητήσετε να δείτε ακριβώς τον τύπο και το κούφωμα που έχετε επιλέξει , διότι πολλές κατασκευαστικές λεπτομέρειες (τάπωμα οδηγών συρόμενων, σήτες και τυπολογία τους , περιμετρικά λάστιχα)
Εάν, όμως, δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε αυτό, καλό είναι να κάνετε κάποιες εάν όχι όλες από τις παρακάτω ερωτήσεις για τις προσφορές κουφωμάτων που παραλάβατε:
περιλαμβάνεται η μεταφορά ,η τοποθέτηση, η αποξήλωση και η απομάκρυνση των παλαιών κουφωμάτων στην τιμή ;
περιλαμβάνονται ανακλήσεις στα ανοιγόμενα κουφώματα και πόμολα στις πόρτες;
τι ελαστικά θα τοποθετηθούν στα κουφώματα ( αφρώδη, νυχάκι, φούσκες);
ποιας εταιρείας μηχανισμοί ( g-u, Roto, Giesse) και τι είδους (απλοί, η περιμετρικοί);
Και τι είδους πηχάκια;
το είδος και τον προμηθευτή των περσίδων των σητών,των παντζουριών, των ρολών, των υαλοπινάκων.
Το είδος των υαλοπινάκων ,ενεργειακοί, απλοί?
Με τι πάχος τζαμιού?
το είδος των συρόμενων οδηγών (inox, απλοί). Σκεφτείτε ότι η αγορά κουφωμάτων αλουμινίου είναι μία μεγάλη και σοβαρή επένδυση που θα σας ακολουθεί για πολύ καιρό

4 Αναζητήστε να δείτε ολοκληρωμένες δουλειές του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου

Κάθε κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου εάν διαθέτει έκθεση είναι πολύ λογικό να έχει στην έκθεση του τα καλύτερα κουφώματα αλουμινίου όσον αφορά κατασκευαστικά, στην πραγματικότητα όμως μόνο σε μια αληθινή δουλειά του μπορείτε να δείτε την αλήθεια ,τυχόν λάθη στην τοποθέτηση η ακόμα και στην συναρμολόγηση

5 Να υπογράφετε πάντα ιδιωτικά συμφωνητικά

Εφόσον έχετε επιλέξει τον άνθρωπο που θα συνεργαστείτε, είναι σωστό η συμφωνία που θα κάνετε πέραν του προφορικού, πρέπει να διατυπωθεί γραπτώς, με ιδιωτικά συμφωνητικά.

Σε αυτά θα πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά, τα προϊόντα που θα παραδοθούν, σε πόσο χρόνο από την ημερομηνία της συμφωνίας και πώς αυτά θα αποπληρωθούν. Καλό θα είναι να υπάρχουν και οι ρήτρες,

Σε περίπτωση που ένα από τα δύο μέρη εσείς η ο κατασκευαστής αθετήσει τη συμφωνία του. Όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν για να λύσουν τυχόν παρεξηγήσεις σε περίπτωση διαφωνιών. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές οι όποιοι δεσμεύουν χρήματα από προκαταβολές και καθυστερούν να τοποθετήσουν τα κουφώματα και ο πελάτης άπλα περιμένει χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι.

6. Να ζητάτε πάντα εγγυήσεις για τα κουφώματα αλουμινίου που επιλέξατε

Όλες οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής προφίλ αλουμινίου Alumil, Etem Europa,elvial παρέχουν πιστοποιητικά αλλά και εγγυήσεις για τα προϊόντα τους . Τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, διότι αναφέρονται μόνο στα προφίλ αλουμινίου και όχι στα υπόλοιπα μέρη του κουφώματος που είναι σημαντικότερα όπως οι μηχανισμοί, οι μεντεσέδες, ανακλήσεις, υάλωση κτλ

Ένας κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να παρέχει γραπτή εγγύηση για τα κουφώματα που κατασκευάζει. Σ’ αυτήν την εγγύηση θα πρέπει να δεσμεύεται ότι θα παρέχει service στα αλουμίνια σε βάθος χρόνου, ν’ αντικαταστήσει τους διπλούς υαλοπίνακες σε περίπτωση υδρατμών και να επιδιορθώσει ή να αντικαταστήσει τυχόν ελαττωματικούς κινητήρες ρολών. Σημαντικότερο όλων είναι να εγγυάται τη σωστή τοποθέτηση των κουφωμάτων καθώς και όλους τους παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα αυτών.

7. Επιλέξτε από πολύ νωρίς τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου που θα συνεργαστείτε

Αυτό είναι απαραίτητο, διότι θα χρειαστείτε συμβουλές για διάφορα θέματα που αφορούν στην τοποθέτηση κουφωμάτων και ιδιαίτερα εάν είναι η κατασκευή καινούρια όπως τα κατάλληλα κενά ανάμεσα στα τούβλα (στην περίπτωση των χωνευτών συρόμενων κουφωμάτων) και η σωστή τοποθέτηση των μαρμάρων (θέση –ύψος) ακομη και το επιθυμητό ύψος που θα αφήσουμε στα ανοίγματα για τις μπαλκονόπορτες η τα παράθυρα στην περίπτωση του ρολού (που χάνουμε από το ωφέλιμο ύψος λόγο του κουτιού ) .
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κουφώματα αλουμινίου δεν είναι ετοιμοπαράδοτα και η κατασκευή τους απαιτεί τουλάχιστον είκοσι ημέρες (εκτός ειδικών περιπτώσεων) από τη λήψη των τελικών κατασκευαστικών μετρήσεων. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι απαραίτητο, ο κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου που θα συνεργαστείτε, να έχει τοποθετήσει και τις ψευτόκασες, έτσι ώστε ν’ αναλάβει την ευθύνη για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στο μέλλον. Επιβάλλεται επίσης και η συνεργασία του κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου με το συνεργείο τοποθέτησης συναγερμών εάν υπάρχει προοπτική , ώστε να κρυφτούν σωστά οι επαφές και τα καλώδια, όπως και η συνεργασία με το συνεργείο τοποθέτησης πατωμάτων, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τυχόν σωλήνες που υπάρχουν κάτω από τα ανοίγματα που θα τοποθετηθεί και θα βιδωθεί το κούφωμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται πιθανές ζημιές και εσείς δεν μπλέκεται σε ταλαιπωρίες.

κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου
κατασκευαστής κουφωμάτων αλουμινίου

8. Η σειρά αλουμινίου δεν είναι αντιπροσωπευτική με την ποιότητα κατασκευής.

Πολλοί πιστεύουν ότι το καλό όνομα της σειράς κουφωμάτων (Europa, Alumil, kommerling, Etem) προσδιορίζει την ποιότητα κατασκευής. Αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί οι εταιρείες αυτές δεν κατασκευάζουν οι ίδιες το κούφωμα που θα παραλάβετε άλλα ο κατασκευαστής από τον οποίο θα προμηθευτείτε τα κουφώματα. Στην πραγματικότητα η ποιότητα εξαρτάται από τον κατασκευαστή και το συνεργείο τοποθέτησης τα υλικά κατασκευής είναι αυτά που παίζουν την μεγίστη σημασία. Εν αντιθέσει , μπορεί ένας κατασκευαστής κουφωμάτων , με μεράκι και τεχνογνωσία μπορεί να κατασκευάσει κουφώματα από λιγότερο γνωστές εταιρείες και να καταφέρει να έχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

9. Μην τοποθετείτε καινούργια συστήματα κουφωμάτων πάνω σε παλαιές ξύλινες κάσες

Στην περίπτωση της αντικατάστασης παλαιών ξύλινων κουφωμάτων υπάρχουν δύο τρόποι τοποθέτησης. Η ολική αντικατάσταση κουφωμάτων που περιλαμβάνει πλήρης αποξήλωση των παλαιών ξύλινων κουφωμάτων, που είναι και ο σωστός τρόπος.

Ο δεύτερος τρόπος οπού είναι η αποξήλωση μόνο των παλαιών ξύλινων φύλλων και η τοποθέτηση των καινούργιων κασών πάνω στις ήδη υπάρχουσες παλαιές ξύλινες κάσες. Αυτός ο τρόπος δεν έχει σκόνες και ζημιές σε ένα σπίτι που κατοικείται , είναι ευκολότερος στην τοποθέτηση (γι’ αυτό άλλωστε και το συνιστούν αρκετοί κατασκευαστές κουφωμάτων) είναι άμεσος και είναι και ο πιο οικονομικός. τεχνικά , όμως, είναι λάθος . Ο κύριος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι τοποθετώντας καινούργια κουφώματα πάνω σε ξύλινες κάσες που ως επί το πλείστον είναι 40 και πλέον ετών υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, μετά από μερικά χρόνια, να καταστραφούν οι ξύλινες κάσες από φυσιολογική φθορά η α από σαράκι που ήδη υπάρχουν αρκετά χρόνια και τελικά να αποβούν άχρηστα και τα καινούργια κουφώματα. Το πότε θα συμβεί αυτό κανένας δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει. Γι΄ αυτό είναι η συμβουλή μας είναι εάν δεν είμαστε έτοιμοι οικονομικά αλλά κυρίως ψυχολογικά (μερεμέτια), θα πρέπει να περιμένουμε ώστε να συγκεντρώσουμε τα χρηματα που χρειάζονται και να κάνουμε μια ολοκληρωμένη αντικατάσταση κουφωμάτων , ώστε να διαρκέσει αρκετά χρόνια χωρίς προβλήματα .

10 Φύλλα χωρίς πηχάκια.

Πολλοί κατασκευαστές στα ανοιγόμενα κουφώματα χρησιμοποιούν φύλλα χωρίς να έχουν πηχάκι αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερο κοστολόγιο γιατί είναι πιο σύντομο σε χρόνο να κατασκευάσεις ένα κούφωμα τέτοιο πάρα ένα με πηχάκι. Αυτό όμως συνεπάγεται στο ότι σε μια πιθανή θραύση του κρυστάλλου το φύλλο πρέπει να αποκατασταθεί για να γίνει η αντικατάσταση του τζαμιού. Αρά λοιπόν μπορεί μια προσφορά κουφωμάτων να είναι πιο οικονομική άλλα σίγουρα δεν είναι πιο συμφέρουσα.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *